Cum si cand se taie trandafirii nobili

trandafir

In luna martie, cand frigul a trecut, dupa o iarna grea, unele crengute sunt deteriorate. Se vor indeparta crengutele inghetate (de culoare maronie pana la negru) precum si crengutele uscate.

Tehnica taiatului de trandafiri

Taietura va trebui sa fie in diagonala pentru a nu se aduna apa in locul taiat. Apa acumulata poate duce la putrefactie. Taietura sa fie la un centimentru deasupra unui eventual mugur si trebuie avut grija ca acesta sa nu fie atins. La o distanta prea mica crenguta se poate usca..

In cazul crengutelor inghetate se va taia pana deasupra primului mugur al partii verzi, neinghetate. In cazul crengutelor sanatoase, care trebuie scurtate, se taie pana la 6-7 muguri inspre baza iar in cazul celor mai plapande, pana la 3 - 4 muguri inspre baza.

In cazul tufelor prea dese, se vor taia crengutele mai plapande si cele care au tendinta sa creasca spre interior pentru o mai buna aerisire.

IMPORTANT: Se vor folosi manusi.

Inapoi la gradinarit